BİTLİS / TATVAN - Yoncabaşı İlkokulu

Etiket Sonuçları: KAHVALTI ETKİNLİĞİ

Ne demiş Cemal Süreya :

"Yemek yemek üzerine ne düşünürsünüz bilmem

Ama kahvaltı yapmanın mutlulukla bir ilişkisi olmalı"

Burası işin edebi yönü.Ama şairimiz bu konuda haklı olabilir.Çünkü yapılan araştırmalar günün en önemli öğününün kahvaltı olduğunu vurguluyor.Bu kapsamda öğretmenlerimizle güzel bir kahvaltı etkinliği yaparak güne başladık.

Ock

Sabah kahvaltısı günün ilk öğünüdür ve vücudun gün boyu ihtiyaç duyacağı besinleri almasına olanak sağlar. Bu nedenle kahvaltıda tüketilecek gıdaların, besin değeri yüksek gıdalar olmasına dikkat edilmelidir. Yapılan araştırmalar sabah kahvaltısının, özellikle büyüme dönemindeki çocuklar ve gençler için çok önemli olduğunu göstermektedir. Birçok çocuk güne kahvaltıyla başlar ve kahvaltıyı takip eden ilk 10 saat içinde yi­yeceklere çok fazla ihtiyaç duymaz. Bu kapsmda öğrencilerimize kahvaltı yaparak derse girmenin öenemini öğretmenlerimizle birlikte kavrattık.