T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
BİTLİS / TATVAN - Yoncabaşı İlkokulu

Haberler

Nis

23 NİSAN NEDEN KUTLANIR?

Atatürk tarafından "Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı" olarak ilan edilen 23 Nisan, çocuklara ve gençlere verilen değerin bir göstergesidir. Atatürk, Türkiye'nin geleceğini çocuklarda görmüş ve onların sağlıklı, eğitimli ve mutlu bir şekilde büyümeleri için önderlik etmiştir. Bu nedenle, 23 Nisan günü çocuklara özel etkinlikler düzenlenir ve onların sevinci paylaşılır. Bu kapsamda geleceğin mirasçısı çocuklarımızın 23 NİSAN ULUSAL EGEMENLİK VE ÇOCUK BAYRAMI'nı kutladık.

Mrt

"Çanakkale geçilmez dedirten ecdadımızın azmi ve fedakarlığı karşısında minnettarız. Bu toprakları bize vatan kılan şehitlerimizi rahmetle anıyor, gazilerimizi saygıyla selamlıyoruz. Çanakkale Zaferi'nin yıl dönümü kutlu olsun."

Mrt

Ne demiş Cemal Süreya :

"Yemek yemek üzerine ne düşünürsünüz bilmem 

 Ama kahvaltı yapmanın mutlulukla bir ilişkisi olmalı"

 

Burası işin edebi yönü.Ama şairimiz bu konuda haklı olabilir.Çünkü yapılan araştırmalar günün en önemli öğününün kahvaltı olduğunu vurguluyor.Bu kapsamda öğretmenlerimizle güzel bir kahvaltı etkinliği yaparak güne başladık.

Mrt

Deprem anında kendimizi nasıl koruyacağımızı bilmek önemlidir. Ailece, sınıfça veya çalışma arkadaşlarımızla deprem olunca ne yapacağımızın provalarını yaparsak deprem başladığında reflekslerimiz otomatik olarak bizi doğru davranışlarda bulunmaya yöneltecektir. Gerçek bir depremde insanların paniğe kapılmadan doğru hareket etme şansının, her “Çök-Kapan-Tutun” egzersizini çalışıldığında iki kat arttığı bilimsel olarak ispatlanmıştır.  Bu davranış biçimini ve deprem tatbikatını kendimizin ve  çocuklarımızın güvenliği için belirli aralıklarla uygulamak gerekmektedir. Bu kapsamda öğrencilerimize deprem tatbikatı yaptık. 

Şbt

Sosyal Etkinlikler kapsamında sınıf öğretmenlerimizden Fatma BOZDEMİR ve Gizem BARLAS öğrencilerini Tatvan Yaşam AVM Sinema Salonuna götürerek öğrencilerine hem bilgilendirici hem eğlendirici bir gün yaşattılar.

Şbt

“Sıfır Atık”; döngüselliğe dayalı bir kaynak ve atık yönetimi yaklaşımıdır. Sürdürülebilir üretim ve tüketim alışkanlıklarını teşvik eder ve kaynakların verimli kullanılmasını destekler. Sıfır atık, israftan kaçınmayı ve atığın önlenmesini, azaltılmasını, yeniden kullanılmasını ve geri dönüştürülmesini savunur. Böylece sosyal dayanışmanın geliştirilmesi de dahil olmak üzere olumlu sosyo-ekonomik sonuçlara ulaşılmasına yardımcı olabilir.Bu kapsamda öğretmenlerimizden Hale KIROĞLU öğrencilerimize rehberlik ederek farklı bir bakış açısı kazandırdı.

Şbt

Kitap okumak, farklı dünyalara açılan kapıları aralamanın en iyi ve keyifli yoludur. Hiç göremeyeceğimiz yerleri görmek, şahit olamayacağımız hikayelerin içerisinde yaşamak, en doğru bilgilere ulaşmak adına atılabilecek en güzel adımdır.Bu kapsamda öğretmenlerimizden Feyza Nur ÖZKARABULUT ile Aysun KAMBER ''BİLGİLERİ AKLIMIZDA KİTAPLARI ÇANTAMIZDA KORUYALIM'' sloganıyla projede en başarılı öğrencilerimize ödüllerini takdim ettiler.

Ock

Kış Şenlikleri kapsamında öğretmenlerimizden Hevi TEMEL öğrencilerimize sosyal etkinlikleri sevdirecek etkinlikler düzenledi. Bu sayede öğrencilerimiz kış şartlarında güzel vakit geçirecek etkinliklere katıldılar. 

Ock

Sabah kahvaltısı günün ilk öğünüdür ve vücudun gün boyu ihtiyaç duyacağı besinleri almasına olanak sağlar. Bu nedenle kahvaltıda tüketilecek gıdaların, besin değeri yüksek gıdalar olmasına dikkat edilmelidir. Yapılan araştırmalar sabah kahvaltısının, özellikle büyüme dönemindeki çocuklar ve gençler için çok önemli olduğunu göstermektedir. Birçok çocuk güne kahvaltıyla başlar ve kahvaltıyı takip eden ilk 10 saat içinde yi­yeceklere çok fazla ihtiyaç duymaz. Bu kapsmda öğrencilerimize kahvaltı yaparak derse girmenin öenemini öğretmenlerimizle birlikte kavrattık.

Ock

Kayak, kışın doğal güzellikleriyle etkileşime geçmenin ve aynı zamanda heyecan verici bir sporun tadını çıkarmanın harika bir yoludur.Kış Şenliği kapsamında öğrenci ve öğretmenlerimiz güzel bir saat geçirdiler.Bu sayede hem eğlendiler hem de günlük spor etkinliğini yerine getirdiler.

Ara

Sözcük ile kavram arasında yakın bir ilişki mevcuttur. Sözcük söylendiğinde onu karşılayan kavram akla gelir. Bunun gerçekleşebilmesi için de bireyin o sözcüğün anlamına hâkim olması ve sözcükle ilgili kavramı gözünün önüne getirebilmesi, zihninde canlandırabilmesi gerekir. Bu kapsamda Türkçe Öğretmenimiz Aysun KAMBER Dilimizin Zenginlikleri ile ilgili pano çalışmasıyla öğrencilerimizin ufkunu görsel olarak geliştirmektedir.

Ara

Dilimizin Zenginlikleri Projesi; okullarda yapılacak söz varlığını zenginleştirme çalışmaları ile öğrencilerin dilimizin zenginliklerini tanımasını, kültür taşıyıcısı olan sözcüklerimizle buluşmasını, buna bağlı olarak da dili iyi kullanmasını ve düşünce dünyasını geliştirmesini amaçlamaktadır.

Bu sayede öğrencilerimiz dilimizin seçkin ve özgün eserlerini tanıyacak, eserlerimizde geçen sözcüklerin derinliklerini (çeşitli anlamlarını) öğrenecek; milletimizin kültürünü, birikimini, düşünce dünyasını ve hayat tarzını söz varlığımızın içinde yeniden keşfedecektir.

Ara

YERLİ MALI HAFTASI

Bu hafta süresince tutumlu olmanın, yatırım yapmanın ve yerli malı kullanmanın önemi anlatılır. Aşırı harcamaya savurganlık, bundan kaçınmaya da tutum diyoruz. Tutumlu olma alışkanlığı küçük yaşlarda başlar. Paranın kar amacıyla bir mala yatırılmasına ise yatırım denir.

Yabancı mallar alırken verdiğimiz paranın bir daha geri gelmeyeceğini düşünmeliyiz. Bu nedenle elimizden geldiği ölçüde Türk Malı kullanmalıyız. Yabancı ülkelere para akışını önlemede, Türk Malı kullanmanın önemi büyüktür. Bu sebeple yerli malı bilincini oluşturmalıyız.

Kas

24 Kasım Öğretmenler Günü

Kas

HAREKETLİ YAŞAM VE SPORTİF FAALİYETLER